Profumo di donna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Profumo di donna
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1974
Prod.landItalia
Lengde102 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegissørDino Risi
MusikkArmando Trovajoli
SjeffotografClaudio Cirillo
Premiere20. desember 1974 (Italia)
Eksterne lenker

Profumo di donna er en italiensk spillefilm regissert av Dino Risi og fotografert av Claudio Cirillo, basert på Il buio e il miele, en historie av Giovanni Arpino. Filmen hadde premiere 20. desember 1974.

I hovedrollene er Vittorio Gassman og Alessandro Momo.[1]

I 1992 ble det laget en amerikansk versjon, Scent of a Woman.

Handling[rediger | rediger kilde]

En blind italiensk kaptein (spilt av Fausto Consolo) blir ledsaget av hans nye unge assistent Ciccio (spilt av Giovanni Bertazzi) som ble tildelt ham av det italienske militæret, er på vei fra Torino til Napoli for å møte en gammel kamerat av kapteinen som også ble vansiret i samme militære hendelse som kapteinen. Men det assistenten hans ikke vet, er at kapteinen planlegger å gjennomføre en selvmordspakt i Napoli sammen med sin tidligere kamerat fra militæret.

I løpet av reisen, ber kapteinen Ciccio om å hjelpe ham med å oppdage vakre kvinner. Misfornøyd med den unge mannens beskrivelser bruker kapteinen i stedet sin nese, og påstår at han kan lukte seg frem til en vakker kvinne. I løpet av reisen har kapteinen også med seg et gammelt fotografi av sin elskede kjæreste Sara, som han ikke orket å møte etter å ha blitt vansiret og hjelpeløs.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]