Presentation Manager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentation Manager (PM, kodenavn: «Winthorn») var et grafisk brukergrensesnitt som ble introdusert av IBM og Microsoft i versjon 1.1. av operativsystemet OS/2 i oktober 1988. Presentation Manager ble den 31. mars 1992 erstattet av Workplace Shell i OS/2 2.0

Presentation Manager ble hovedsakelig utviklet av IBM Hursley Labs i Storbritannia, med betydelig hjelp fra Redmond. Presentation Manager var en blanding mellom IBM Graphical Data Display Manager og Microsoft Windows. Liksom Windows var det meldings-basert, og mange meldinger var identiske.

Den største forskjellen var koordinat.systemet. I Windows var 0,0 koordinatet lokalisert i øvre venstre hjørne, mens PM plasserte 0,0 koordinatet i nederste venstre hjørne. Tegneoperasjoner i Windows ble foretatt gjennom meldinger til Device Context, mens PM også hadde et abstraksjons-lag kalt Presentation Share. OS/2 1.x hadde også mer avanserte funksjoner for tegning i Graphics Programming Interface; noen av disse ble inkorporerte i Windows NT. Programmeringsmodellen i PM var også mer standardisert enn i Windows. PM benyttet ikke eksplisitt eksporterte prosedyrer, ei heller de ikke-standardiserte funksjonene for prologer og epiloger som ble benyttet i Windows.

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.