Portal:Danmark/Utvalgt sted/7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Danmark og del av arkivet Portal:Danmark/Utvalgt sted For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Lystbåthavnen i Skive
Lystbåthavnen i Skive

Skive er en dansk by på den midtjyske halvøya Salling, nær Karup Ås utløp i Limfjorden. Byen er administrasjonssenter for Skive kommune.

Byen har 20 572 innbyggere (skibonitter) (2006). Navnet «Skive» kommer av det oldnordiske skifa som i denne sammenheng betyr «innhegning av palisader» i betydningen «forsvarsverk». Skive ligger på jernbanestrekningen mellom Viborg og Struer, er hovedby i Skive kommune og regnes som «Sallings hovedstad». Byen huser Danmarks største kaserne og er dessuten kjent for herregården Krabbesholm, som ligger like ved industrihavnen i byens østlige ende. De fleste hus i bykjernen er oppført fra 1880-1914 og sammen med beliggenheten ved fjorden gir det en spesiell stemning, særlig om sommeren tiltrekker byen seg mange turister fra inn- og utland. Fjorden og elven skaper gode betingelser for bading, båtliv og fritidsfiske.

Les mer