Politiskolen (Danmark)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Politiskolen
LandDanmark
KommuneBrøndby kommune
Beliggenhet

Politiskolen
55°39′34″N 12°26′34″Ø

Politiskolen er Danmarks politis sentrale utdannelsesinstitusjon, som dels forestår den ca. fire år lange utdannelse til politibetjent, og dels etter- og videreutdannelse av det eksisterende politipersonalet. Politiskolen er beliggende i Brøndbyøster.

Skolen, som ble etablert som Statens Politiskole i juli 1914, er organisert som en avdeling under Rigspolitiet og ledes av en politimester. Skolen har ca. 500 studenter og 130 ansatte.

Før skolens etablering krevde det ikke en bestemt formell utdannelse å bli ansatt i politiet, dog var Københavns Politiskole etablert i 1909. Først i 1944 fikk den statlige skolen permanente lokaler – dengang på Artillerivej på Islands Brygge. Siden 1996 har skolen holdt til i Brøndbyøster.

For å bli opptatt på skolen må man gjennomgå fire prøver, en helseundersøkelse hos egen lege og eventuelt en legefaglig vurdering hos Rigspolitiets bedriftslege. Man kan forberede seg til prøven på skolens nettsider, på samme måte som mange folkehøyskoler i Danmark tilbyr forberedelseskurs.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]