Podtoppen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Podtoppen er en liste over de mest populære podkastene i Norge, en plattform som måler reelle lyttertall til landets podkaster.[1]

Podtoppen omtaler seg selv som «Norges offisielle toppliste og måling av norske podkaster».[2] Målingene til Podtoppen eies og drives av en styringsgruppe med representanter fra fem norske mediehus (NRK, Schibsted, P4-gruppen, Bauer Media og Moderne Media) som har gått sammen om å starte og finansiere oppstarten av lista. Aktører som Plan-B AS, ADLINK, Egmont og Bådeog m.fl. er også inne på podtoppen med sine podkaster. ADLINK er med å finansiere listen og representerer plattformen Omny som også leverer tall til lista. Etter en bred tilbudsprosess har Kantar fått oppdraget med å teknisk samle, sammenstille, faglig kvalitetssikre og publisere målingen hver uke.

Podtoppens måling tar utgangspunkt i serverloggene til plattformene der podkastene er publisert.[3] For øyeblikket leverer følgende plattformer data til Podtoppen.no: NRK Intern, Bauer Media Intern, P4-gruppen Intern, Podspace, Acast og Omny.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Listen har blitt møtt med kritikk når det gjelder blant annet om metodikk og fremgangsmåte.[4] Kritikken gikk ut på at listen ikke kan sies å være offisiell når podcaster som publiseres gjennom store internasjonale plattformer som Libsyn og SoundCloud for eksempel er forhindret fra å være med.

Podtoppen svarte kritikken med at de både kan og ønsker å inkludere så mange som mulig på lista, men at dette forutsetter at plattformene selv ønsker å samarbeide. Podtoppen opplyste at ikke alle plattformene ønsket å dele tall, men imidlertid at tall fra seks plattformer var en god og tilstrekkelig start.[5]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ pr-o.no Podcastbeskrivelse
  2. ^ podtoppen.no Om Podtoppen
  3. ^ kantar.no Podtoppen profesjonaliserer podkastbransjen
  4. ^ kampanje.com - Podtopppen misleder markedet
  5. ^ kampanje.com Podtoppen svarer på kritikken: - Vi vil måle alle

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Blue computer icon.svgDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.