Pinse for alle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Pinse for alle er den norske betegnelsen på den europeiske hundreårsmarkeringen for pinsevekkelsen.

Hundreårsmarkeringene gikk verden over under navnet «Azusa Centennials». Det startet med Azusa Street Centennial i Los Angeles i 2006, deretter Azusa Asia i Jakarta, Indonesia og Azusa Africa West i Ghana, Accra. Azusa Europe (Pinse for alle) ble arrangert i Oslo Spektrum 19. – 23. september 2007. Det siste internasjonale arrangementet var Azusa Africa East i Uganda, Kampala november 2007.

Pinsebevegelsen, som er initiativtagerne for Pinse for alle i Norge, har uttalt at de ønsker å markere at det er tid for å samles i enhet som kristne. Som de øvrige Azusa-arrangementene var Pinse for alle åpent for ulike kristne trossamfunn. Metodister, baptister, lutheranere, katolikker og andre var alle invitert til arrangementene.

Pinse for alle ble markert med møter og konserter flere steder i Norge, og kulmimerte med hovedmarkeringen i Oslo Spektrum.

Stiftelsen[rediger | rediger kilde]

Pinse for alle er organisert som en stiftelse der Pinsebevegelsens Lederråd oppnevner styremedlemmer. Stiftelsen har som uttalt mål å blant annet skape arenaer for bønn og tverrkirkelig samarbeid, virkeliggjøre kristne verdier i moderne menneskers liv og inspirere til misjon, evangelisering og nyplanting av menigheter.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]