Petter Witnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petter Witnes
Født3. november 1982 (36 år)
Sarpsborg
Beskjeftigelse Forretningsmann/tidligere ishockeyspiller
Nasjonalitet Norge

Petter Witnes (født 3. november 1982 i Sarpsborg) er en norsk eiendomsutvikler og aktør innen boligsosialt arbeid. Han er en tidligere profesjonell ishockeyspiller som spilte centerforward for Sparta Warriors. Witnes har vært innom landslaget, men havnet i unåde hos landslagssjef Roy Johansen i 2008 fordi han dro på sydenferie med Jonas Andersen i oppkjøringen til VM. To år senere ble han likevel tatt ut på landslaget igjen, men denne gangen var det Witnes som takket nei.

Witnes har hatt en lang og god karrière for Sparta, men har tidvis vært mye plaget med skader - spesielt jumper's knee. I 2014/2015 bestemte derfor Spartas kaptein seg for å legge opp og heller satse på familie og forretninger. Han ble karakterisert som en lagspiller med både gode offensive og defensive kvaliteter. Høydepunktet i karrièren hans må sies å være seriegull og NM-gull i 2010/2011-sesongen. Som eneste Sparta-spiller ble Witnes i 2004 tatt ut til Norges Allstar-lag som møtte verdensstjernene fra NHL til oppvisningskamp i Oslo Spektrum 21. desember. I denne kampen scoret Witnes på NHL-målvakt Martin Brodeur.

Underveis i hockeykarrièren og etter endt karrière har Witnes satset på utdanning og jobb. Han har i dag en rekke ulike roller i næringslivet.

Witnes er gift med Tine Witnes. De har tre barn sammen, Eline, Olivia og Samuel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]