Petter Danbolt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Petter Danbolt
Født10. sep. 1970Rediger på Wikidata (53 år)
NasjonalitetNorge

Petter Danbolt (født 10. september 1970 i Oslo) er en norsk næringslivsleder som primært har markert seg i mediebransjen. Han er utdannet cand.philol med hovedfag i litteraturvitenskap og støttefagene latin, gresk, psykologi og Midtøsten- nordaftikakunnskap, samt Master of Arts i ESST (Education in Society, Science and Technology), begge titler fra Universitetet i Oslo.

Petter Danbolt deltok på Schibsteds første management trainee-kull, og arbeidet i de to årene dette programmet varte i Aftenposten, VG, Aftonbladet, Scandinavia Online i København og i Eesti Meedia i Estland. Efter trainee-programmet var han viseadministrerende direktør i Eesti Meedia i Estland i to år, deretter Assistant director, Business Development i 20 Min Holding AG, som var Schibsteds stasning på gratisaviser i store byer i Europa. Etter dette ble Danbolt igjen ansatt i konsernstaben i Schibsted der han blant annet arbeidet videre med de baltiske satsingene gjennom diverse styreposisjoner og som viseadministrerende direktør i Schibsted Forlagene AS.

Danbolt ble deretter ansatt som Publisher (administrerende direktør og ansvarlig redaktør) for Aller Internett AS, et heleid datterselskap av Aller Media AS. Selskapet utgav bl.a. dinside.no, digi.no, itavisen.no, lommelegen.no, KK.no og seher.no. Danbolt var Publisher for selskapet helt frem til det ble fusjonert inn i morselskapet, Aller Media, høsten 2012. I perioden ble Danbolt blant annet kjent for en seier i Høyesterett i det som ble kjent som "Finneren-saken", en svært viktig seier som sikrer kildevern også for kilder som kommer frem på måter som er egenartede for de digitale medier.

Fra oktober 2013 til oktober 2014 var Danbolt direktør for digitale medier i Aller Media AS.

I oktober 2014 startet Danbolt sitt eget konsulentselskap, Panchrestus AS; www.panchrestus.no.