Peter Karlovitsj von Uslar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Karlovitsj von Uslar
Uslar-engraving-with-caption.jpg
Født1. september 1816
Tver
Død20. juni 1875 (58 år)
Tver
Utdannet ved Nikolajev ingeniørskole
Beskjeftigelse Språkforsker, ingeniør, militær
Nasjonalitet Det russiske keiserdømmet
Medlem av Vitenskapsakademiet i St. Petersburg
Utmerkelser
6 oppføringer
1. klasse av Sankta Annas orden, 3. klasse av Sankta Annas orden, 1. klasse av Sankt Stanislaus-ordenen, 4. klasse av Sankt Vladimirs orden, 3. klasse av Sankt Vladimirs orden, 4. klasse av Sankt Georgsordenen
Signatur
Peter Karlovitsj von Uslars signatur

Baron Peter Karlovitsj von Uslar (russisk Петр Карлович Услар) (20. augustjul./ 1. september 1816greg. – (8. junijul./ 20. juni 1875greg.) var en russisk, ingeniør, lingvist og offiser av tysk opphav, som er best kjent for sin forskning på språkene og etnografien til folkeslagene i Kaukasus.

Peter von Uslar ble født i Kurovo i Tver oblast. Han studerte ved den russiske krigsskolen, og tok aldri noen grad i lingvistikk.

I 1850 ble han medlem av det russiske geografiske samfunn og gitt i oppgave å samle en historie av Kaukasus-regionen. Det var dette oppdraget som senere gjorde ham interessert i å studere de kaukasiske språkene, og som førte til hans mange bidrag for å kartlegge de mange kaukasiske språkene fra ulike linguistiske grupper, som abkhasisk, Ubykhisk, svanisk, tsjetsjensk, avarisk, lak, tabasaran og lezgisk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]