Peter Aucoin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Aucoin
Født3. oktober 1943Rediger på Wikidata
HalifaxRediger på Wikidata
Død7. juli 2011[1]Rediger på Wikidata (67 år)
Utdannet ved Queen's University, Dalhousie UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Akademiker, statsviterRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Medlem av Royal Society of CanadaRediger på Wikidata
Utmerkelser Medlem av Order of Canada, Fellow of the Royal Society of CanadaRediger på Wikidata

Peter Aucoin (født 3. oktober 1943 i Halifax, død 7. juli 2011) var professor emeritus i statsvitenskap og offentlig administrasjon ved Dalhousie University i Halifax, Canada.

Aucoin mottok en Bachelor of Arts fra Saint Mary University. Han fikk sin mastergrad fra Dalhousie University, og senere en doktorgrad fra Queens University. Aucoin ble ansatt ved fakultetet ved Dalhousie University i 1970, og begynte som professor ved samme universitet ni år senere. Aucoin er anerkjent som en av de fremste teoretikerne på praksis og reform av offentlig forvaltning og styring. Aucoin var medlem av Royal Society of Canada og medlem av Order of Canada.

Aucoin var også en rådgiver for regjeringen i Canada, samt for flere provinsielle og kommunale myndigheter. Fra 1985 til 1990 satt Aucoin som direktør ved School of Public Administration, og fra 1992 til 1995 var han formann ved Instituttet for statsvitenskap. Han pensjonerte seg i 2009. Fra 1995 til 1996 var Aucoin president i den kanadiske Political Science Association. Han var også tidligere visepresident for Institute of Public Administration of Canada. Aucoin døde 7. juli 2011, i en alder av 68 år.

Referanser[rediger | rediger kilde]