Per Kristian Bjørkeng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Kristian Bjørkeng
2018-10 Per Kristian Bjørkeng.jpg
Per Kristian Bjørkeng
Født10. oktober 1969 (51 år)
Utdannet ved NTNU, Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sakprosaforfatter og journalist
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Per Kristian Bjørkeng (født 10. oktober 1969) er en norsk forfatter og journalist i Aftenpostens kulturredaksjon.

Bjørkeng arbeidet fra 1990 i Trondheimsavisa senere også i Arbeider-Avisa og Adresseavisen, før han i 1994 ble fast ansatt i Aftenposten. Her har han særlig skrevet om forskningsjournalistikk, feature, kultur og digitale medier. Bjørkeng har både skrevet som reporter, kommentator og anmelder. Han har blant annet markert seg med kommentarer om utviklingen av data- og medieteknologi, og har holdt flere foredrag om temaet. Siden 2016 har han vært programleder i Teknologimagasinet, et ukentlig web-TV-program om ny teknologi på Aftenpostens plattformer.

I januar 2011 utga Bjørkeng boken Nettkidsa. Boken tar for seg den nye digitaliserte barndommen, og er den første norske utgivelsen som behandler dette temaet på en måte som er rettet inn mot foreldre. Boken er en drøftende gjennomgang av hva internasjonal forskning sier om områder som kan bekymre foreldre, som digital mobbing, avhengighet av videospill og seksuelle overgrep initiert via internett.

I september 2018 kom boken Kunstig intelligens - den usynlige revolusjonen. Denne debattboken tar for seg hva kunstig intelligens er, hvordan denne teknologien virker, og på hvilke måter samfunnet ser ut til å bli påvirket i de nærmeste årene. Egne kapitler behandler problemstillinger som selvkjørende biler, falske nyheter, drapsroboter, og ulempene med hemmelige og fordomsfulle algoritmer. I siste del av boken behandler forfatteren hva som kan skje på svært lang sikt, dersom maskiner utvikler generell kunstig intelligens.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]