Per Husebø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Husebø/Per Håvarstein
Gehenna 19 02 2011 Speyer 03.jpg
«Dirge Rep» opptrer på Nacht der Drohenden Schatten, med Gehenna
Født18. juni 1976 (44 år)
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gitarist, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet Norge Norsk
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Dirge Rep
Kallenavn«Dirge Rep»
SjangerBlack metal
InstrumentTrommer
Gitar
Bassgitar
Vokalist
Tidligere band
Gehenna
Craft
Gorgoroth
122 Stab Wounds
Enslaved
Aura Noir
Nattefrost
World Destroyer
Orcustus
Secht
Nettlecarrier
Djevel

Per Husebø (født 18. juni 1976). Endret i 2007 navn til Per Håvarstein. Bedre kjent under artistnavnet «Dirge Rep», er norsk black metal-trommeslager fra Stavanger. Han er også låtskriver. I tillegg er han vokalist, bassist og gitarist, men i mye mindre grad. Dirge Rep begynte å spille trommer allerede som 15-åring og begynte i det norske svartmetall bandet Gehenna i 1993, da han var 17 år. Fire år seinere gikk han over til Enslaved, som har vunnet flere priser, blant annet for deres musikalske presasjoner og plateomslag. Dirge Rep er opptatt av å motarbeide kommersialiseringen av svartmetall musikk og har vært med på å definere den norske undergrunnen gjennom konseptet "TNBM" og via selskapet "Misantrof ANTIRecords". I 2008 gikk Dirge Rep tilbake til Gehenna, men fire år seinere, i august 2012 spilte han sin siste konsert med Gehenna under Wacken Open Air festivalen i Tyskland. Han har også spilt i de kjente norske bandene Gorgoroth, Aura Noir og Nattefrost.

Per Håvarstein/Dirge Rep har i 2012 skrevet blant annet tittelsporet til Aura Noirs siste utgivelse Out to Die. Han har også skrevet tekster til blant annet Orcuctus, Obliteration, Deathcult, Taake, Enslaved, Bloodline, Gehenna, og Cadaver.

I dag spiller han i Nettlecarrier som kom ut med deres selv-tittulerte utgivelse i august 2012, og i Djevel. Han spiller også fortsatt i Orcustus, et alternativt black metal-band som beveger seg i grenselandet mellom musikk og kunst og som i mange år har vært hans største lidenskap.

Dirge Rep har designet flere plateomslag, blant annet til EP-en World Dirtnap og til CD/LP-en Orcustus.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Enslaved[rediger | rediger kilde]

Gehenna[rediger | rediger kilde]

Nattefrost[rediger | rediger kilde]

Orcustus[rediger | rediger kilde]

Secht[rediger | rediger kilde]

  • Secht (Studioalbum, 2006)

Nettlecarrier[rediger | rediger kilde]

Djevel[rediger | rediger kilde]

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.