Per Ditlef Fredriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Per Ditlef Fredriksen
Født14. juni 1975 (48 år)
Norges flagg Haugesund
BeskjeftigelseArkeolog Rediger på Wikidata
EmbeteIAKH, UiO
NasjonalitetNorsk
UtdannelsePh.D.

Per Ditlef Møller Fredriksen (født 14. juni 1975) er professor i arkeologi ved Universitetet i Oslo.

Fredriksen er cand.philol. i arkeologi fra Universitetet i Bergen (2002). I perioden 2002-2005 arbeidet han på flere utgravningsprosjekter i regi av Kulturhistorisk Museum (KHM) ved UiO og Vitenskapsmuseet ved NTNU, i tillegg til diverse utgravningsprosjekter i Frankrike, Sør-Afrika og Mosambik. I 2005 fikk Fredriksen personlig doktorgradsstipend fra Norges forskningsråd, hvilket innebar at han i perioden 2005-2009 var tilsatt som stipendiat ved Unifob Global og Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap (AHKR) ved UiB.

I 2009 disputerte han over avhandlingen Transformations in Clay: Material Knowledges, Thermodynamic Spaces and the Moloko Sequence of the Late Iron Age (AD 1300-1840) in Southern Africa.

Fredriksens to faglige hovedfelt er eldre jernalder i Norden og sen førhistorisk/historisk arkeologi i det sørlige Afrika. Felles for begge forskningsområdene er fokus på keramikk og keramikkens forhold til metallhåndverk og teknologisk utvikling, i tillegg til arkeologisk teori- og metodeutvikling.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]