Pendle Hill (New South Wales)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Pendle Hill
Pendle Hill
LandAustralia Australia
DelstatNew South Wales New South Wales
StorbyområdeSydney
LokalstyrerCity of Holroyd
City of Parramatta

Pendle Hill shopping centre

Pendle Hill er en bydel i Sydney, i delstaten New South Wales, Australia. Pendle Hill ligger 30 kilometer vest for Sydney sentrum, i kommunen City of Parramatta og er endel av Greater Western Sydney regionen.[1][2]

Historie[rediger | rediger kilde]

George Bond (1876–1950), en amerikaner som kom til Australia i 1906, etablerte en bomullsspinnefabrikk i området i 1923. Det var Australias første forsøk på å spinne og veve bomull fra bommullsplantasjer som firmaet eide i Queensland. Bond foreslo å kalle bydelen Pendleton, etter stedet sør for London, som var senter for Englands bommullsindustri, men en variasjon, Pendle Hill, ble tatt i bruk i stedet. George Bond drev originalt med import av strømper og undertøy, men begynte under første verdenskrig med produksjon av strømper i Redfern og produserte i 1925 en kvartdel av Australias totale produksjon av strømper og strikkeplagg. Bond Industries Limited ble børsetablert i 1927.

Jernbanestasjonen Pendle Hill åpnet i bydelen 12 april 1924. Den første offentlige skolen åpnet i 1955 og det første postkontoret åpnet i 1956.[3]

Handelsområde[rediger | rediger kilde]

Pendle Hill har et stort kjøpesenter ved siden av jernbanestasjonen, som inkluderer et supermarked, lavprisbutikker, frukt og grønt-butikk, spesialbutikker, eiendomsmegler, bank og kafeer.

Transport[rediger | rediger kilde]

Pendle Hill jernbanestasjon er på Western railway line av CityRail nettverket.

Skoler[rediger | rediger kilde]

  • Pendle Hill Public School er en barneskole
  • Pendle Hill High School er en ungdoms/videregående skole.

Parker[rediger | rediger kilde]

Civic Park er en stor park som ligger vest for jernbanestasjonen. Den binder sammen kjøpesenteret med bydelen Girraween, og blir brukt som gjennomgang for fotgjengere til og fra jernbanestasjonen.

Binalong Park (også kjent som Binalong Oval) er en stor oval nord i Pendle Hill på grensen til Toongabbie. Parken inneholder to tennisbaner og fire ovaler (baner for Australsk fotball) som brukes for lokalsport. Banene er også hjemmebanen til fotballklubben Pendle Hill Tigers[4] som er medlem av Granville District Soccer Association. Pendle Hill Colts Cricket Club har også hjemmebanen sin i parken. Klubben er endel av Parramatta District Cricket Association, med både junior og senior lag.

Boligområder[rediger | rediger kilde]

Pendle Hill består av mange eldre hus, men i senere tider har disse blitt kjøpt opp av eiendomsutviklere som bygger blokker med leiligheter. Dette er spesielt tilfelle i nærheten av jernbanestasjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.holroyd.nsw.gov.au/html/lcs/library/holroyd/suburbmap.htm
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 2006-10-03. Besøkt 1. mai 2009. 
  3. ^ The Book of Sydney Suburbs, Compiled by Frances Pollon, Angus & Robertson Publishers, 1990, Published in Australia ISBN 0-207-14495-8
  4. ^ Hjemmesiden til Pendle Hill Soccer Club Arkivert 4. juli 2008 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]