Paulos Faraj Rahho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Paulos Faraj Rahho
Født20. november 1942
Mosul
Død13. mars 2008 (65 år)
Mosul
Utdannet ved Det pavelige universitet Sankt Thomas Aquinas
Beskjeftigelse Prest
Nasjonalitet Irak
Livssyn Den romersk-katolske kirke

Mar Paulos Faraj Rahho (arabisk: بولص فرج رحو) (født 20. november 1942 i Mosul i Irak, død før 12. mars 2008) var kaldeisk-katolsk erkebiskop av Mosul i det nordlige Irak.

Han studerte til prest i Bagdad, og ble presteviet 10. juni 1965. Etter å ha virket i Bagdad en kort stund ble han utnevnt til St. Jesajas kirke i Mosul. Han ble kaldeisk erkebiskop der i januar 2001.

Rahho uttrykte uro over fremstøt for å inkorporere sharialoven mer fundamentalt i den irakiske grunnlov. Han ledet sin kirke under vanskelige tider med en rekke terrorangrep mot prester, troende og kirkelig eiendom. Han var også selv blitt utsatt fror trusler fra bevæpnede menn i Mosul.

Den 29. februar 2008 ble han kidnappet i en aksjon som kostet to av hans assistenter livet. Det ble fremsatt høye krav om løsepenger og våpenleveranser for å frigi ham. Til slutt meddelte ukjente til hans slektninger at han var død, og hvor de kunne finne graven. Liket ble funnet 13. mars, og det var klart at han da hadde vært død noen dager.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]