Paul Harrison (panteist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Paul Harrison
Født1945[1][2]
Beskjeftigelse Forfatter, akademiker
Nasjonalitet Storbritannia
SpråkEngelsk
SjangerPanteisme, økologi

Paul Harrison (født 1945 i Oldham i Lancashire i England) er en engelsk miljøvernaktivist, panteist (en metafysisk filosofi og religiøs lære som hevder at Gud er alt og alt er Gud) og forfatter av flere bøker og rapporter om miljø og utvikling. Han er også grunnlegger og president for organisasjonen Verdens panteistiske bevegelse.

For det meste av hans liv, har Harrison arbeidet som journalist og forfatter om emner innenfor miljø og utviklingen til land i den tredje verden. Hans mest kjente bøker er Inside The Third World (1979) og The Third Revolution (1993) (omhandler befolkning og miljø). Han skrev også boken The Greening of Africa (1987) om bærekraftig utvikling for Afrika. Hans bok om panteisme, Elements of Pantheism, ble utgitt ved forlaget Element Books i 1999.

Harrison har jobbet i flere forskjellige organer innen FN og har i årenes løp reist til mange land i den tredje verden som har inkludert mange reiser til land i Asia, Afrika og Latin-Amerika. I 1988 mottok han en pris for Environment Programme Global 500 fra FNs miljøprogram for hans forfatterskap om miljøet. Harrison har mastergrader i europeiske språk og litteratur fra Universitet i Cambridge og politisk sosiologi fra London School of Economics, og han har en Ph.D. fra Cambridge innen geofag og geografi. Siden 2002 har han bodd i California, USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Biblioteca Nacional de España, 9. okt. 2017, Paul Harrison, XX1732477
  2. ^ LIBRIS, 9. okt. 2017, Paul Harrison, 190119

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]