Patsy Reddy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Patsy Reddy
Patsy Reddy 2016.jpg
Født17. mai 1954 (65 år)
Matamata
Ektefelle David Gascoigne
Utdannet ved Victoria University of Wellington
Beskjeftigelse Advokat, akademiker
Nasjonalitet New Zealand
Utmerkelser New Zealands fortjenstorden, Dronningens tjenesteorden, den britiske Johanniterorden

Patricia Lee «Patsy» Reddy (født 17. mai 1954 i Matamata) er en nyzealandsk jurist som fra 2016 er generalguvernør i Kongeriket New Zealand. Hun er den 21. embetsinnehaveren.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Reddy vokste opp i Te Akau, Matamata og Hamilton. Foreldrene var lærere.[1]

Hun studerte juss ved Victoria University of Wellington, der hun fullførte bachelorgrad i 1976 og mastergrad i 1979. Deretter fikk hun ansettelse ved universitetet, først som junior lecturer, så som lecturer.[1]

Fra 1982 arbeidet hun som advokat med skatterett, selskapsrett og filmrett som spesialfelt. I 1999 etablerte hun et investeringsselskap sammen med to kolleger.[1] Reddy har sittet i ledelsen i en rekke selskaper og vært involvert i en rekke organisasjoner og i kunstlivet.

I mars 2016 ble Reddy utnevnt til generalguvernør for en periode på fem år. Hun etterfulgte Jerry Mateparae og ble innsatt i embetet 28. september 2016.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Reddy ble i 2014 utnevnt til Dame Companion av New Zealands fortjenstorden for sin innsats for kunst- og forretningslivet.[2]

I kraft av embetet som generalguvernør er Reddy ordenskansler for de nyzealandske ordenene New Zealand-ordenen og New Zealands fortjenstorden og første følgesvenn av Dronningens tjenesteorden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Biography of The Rt Hon Dame Patsy Reddy GNZM, QSO», New Zealands generalguvernør. Lest 6. januar 2018
  2. ^ «The Queen's Birthday Honours List 2014», Department of the Prime Minister and Cabinet. Juni 2014. Lest 6. januar 2018.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]