Hopp til innhold

Paris Plages

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paris Plages 2009
Paris Plages 2013

Paris Plages er en plan som ble etablert av ordføreren i Paris som skaper midlertidige kunstige strender hver sommer langs elven Seinen i sentrum av Paris, og fra  2007, langs Bassin de la Villette i den nordøstlige delen av Paris. Hver juli og august blir veiene ved bredden av Seinen stengt og det arrangeres ulike aktiviteter i de midlertidige badestrender.

Historie[rediger | rediger kilde]

Tradisjonelt flyktet pariserne til sjøen eller på landet om sommeren, spesielt i august for å unnslippe det varme og klamme været i Paris. Likevel, hver sommer er mange av innbyggerne tvunget mot sin vilje til å bli værende i byen. Paris Plages-ordningen ble iverksatt i 2002 av Bertrand Delanoë, den nyvalgte sosialistiske borgermester får å lindre plagene til de som er nødt til å oppholde seg i den kvelende varme byen.

I utgangspunktet var det et enkelt bredd ved høyre bredd. I 2006 ble den andre lagt til på venstre bredd[1] i motsetning til mange strender i Frankrike er toppløs soling ikke tillatt. Bading i Seine er heller ikke tillatt sikkerhetsmessige grunner.[2]

Ordningen har vært en stor suksess, antall besøkende har vokst hvert år og toppet seg med fire millioner i 2007. Hver sesong blir nye aktiviteter lagt til,[2] dsse omfatter en ferge som knytter de to elvebredder sammen, et flytende svømmebasseng og en ny strand i området i La Villette i det nordøstlige hjørnet av byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]