Pål A. Bertnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pål A. Bertnes
Født11. mai 1944Rediger på Wikidata (77 år)
Beskjeftigelse Jurist, bibliotekarRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Pål-Andreas Bertnes (født 11. mai 1944), cand.jur. fra Universitetet i Oslo, er tidligere fakultetsbibliotekar/overbibliotekar ved Juridisk bibliotek (tidligere Det juridiske fakultetsbibliotek) ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Bertnes har vært med i etableringen og utviklingen av nettportalen Jurdisk nettviser, en emneportal som kvalitetssikrer og systematiserer internettressurser. I perioden 2001-2012 var han redaktør av Norsk Retstidende. Han har vært ansvarlig for oppbyggingen av biblioteks- og referansesystemet BibJure som etterhvert er blitt en standard for klassifisering av juridisk litteratur. BibJures systematiske register er bl.a. brukt i Norsk Retstidendes registre og i Norges lover.

Bertnes har vært aktiv faglitterær forfatter. Av hans publikasjoner kan nevnes Faglig informasjon på Internett – kvalitet og kildekritikk, revidert utgave 2012 ble utgitt sammen med Bård Sverre Tuseth (1. utgave utgitt i 2003), og Praktisk rettskildelære – juridisk informasjonssøking, som han i 2012 ga ut sammen med Halvor Kongshavn og Kristian Dahle Trygstad (1. utgave utgitt i 1992).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]