Pål A. Bertnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pål A. Bertnes
Født11. mai 1944Rediger på Wikidata (79 år)
BeskjeftigelseJurist, bibliotekar Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Pål-Andreas Bertnes (født 11. mai 1944), cand.jur. fra Universitetet i Oslo, er tidligere fakultetsbibliotekar/overbibliotekar ved Juridisk bibliotek (tidligere Det juridiske fakultetsbibliotek) ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Bertnes har vært med i etableringen og utviklingen av nettportalen Jurdisk nettviser, en emneportal som kvalitetssikrer og systematiserer internettressurser. I perioden 2001-2012 var han redaktør av Norsk Retstidende. Han har vært ansvarlig for oppbyggingen av biblioteks- og referansesystemet BibJure som etterhvert er blitt en standard for klassifisering av juridisk litteratur. BibJures systematiske register er bl.a. brukt i Norsk Retstidendes registre og i Norges lover.

Bertnes har vært aktiv faglitterær forfatter. Av hans publikasjoner kan nevnes Faglig informasjon på Internett – kvalitet og kildekritikk, revidert utgave 2012 ble utgitt sammen med Bård Sverre Tuseth (1. utgave utgitt i 2003), og Praktisk rettskildelære – juridisk informasjonssøking, som han i 2012 ga ut sammen med Halvor Kongshavn og Kristian Dahle Trygstad (1. utgave utgitt i 1992).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]