Øystein Fevang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Oystein Fevang)
Hopp til: navigasjon, søk
Øystein Fevang
Født25. desember 1963 (54 år)
Beskjeftigelse Dirigent, sanger
NasjonalitetNorge
Aktive år

Øystein Fevang (født 25. desember 1963 i Horten) er siden 2006 fast dirigent for Oslo Filharmoniske Kor. Fra 1996-2006 var Fevang dirigent for kammerkoret Ensemble 96. Han er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, og har også studert sang med Oren Brown (New York) og direksjon med Alexej Malij (Moskva). Fevang vært solist med en rekke kor og orkestre, bl.a Gli Scapoli, Kringkastingsorkestret, Kongelige Norske Marines Musikkorps, Hans Majestet Kongens 3. Gardekompani og Filharmoniens Kammerkor .

Øystein Fevang er en ettertraktet seminarerholder i inn og utland. Han har undervist i ensembleledelse og kormetodikk på Norges musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og på avdeling for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er nå lektor i kor ved Rud videregående skoles musikklinje.

For platen Immortal Nystedt med Ensemble 96, utgitt på musikkmerket 2L, var Fevang nominert til Grammy-prisen i klassen Best Choral Performance for 2006. Platen var også nominert i kategorien Best Surround Album.

I 2007 mottok Øystein Fevang, sammen med Ensemble 96, Korprisen 2007. Dette er Norges Korforbunds ærespris, som deles ut til dirigenter, kor, komponister eller andre som på en særlig måte har fremmet utviklingen av norsk kormusikk nasjonalt eller internasjonalt.

Øystein Fevang hadde en sentral rolle som dirigent i dokumentarserien Den syngende bydelen, som ble sendt på NRK1 høsten 2008.

Fra 2009-2017 var Fevang sterkt engasjert i etablering av kulturarenaen Gamlehorten Gjestegård på Karljohansvern i Horten.

I 2015 ble Øystein Fevang utnevnt til Paul Harris Fellow av Horten Rotary Klubb, for sitt bidrag innen kulturfeltet.

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]