Hopp til innhold

Otto er et neshorn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Otto er et neshorn
Forfatter(e)Ole Lund Kirkegaard
SpråkDansk
Utgitt1972

Otto er et neshorn er en humoristisk barnebok fra 1972 av den danske forfatteren Ole Lund Kirkegaard. Boken handler om gutten Topper, som en dag finner en magisk blyant. Alt han tegner med blyanten forsvinner, inntil han tegner et stort neshorn på stuetapetet. Neshornet, som får navnet Otto, forsvinner ikke men kommer til live, og plutselig befinner det seg et stort og sultent neshorn hjemme i stua til Topper og familien. Det viser seg å være problemer forbundet med å bo i 3. etasje i blokk og skulle ta hånd om et stort gult neshorn.

Boken kommer med omslag og illustrasjoner av forfatteren selv. Den ble oversatt til norsk av Oddmund Ljone og gitt ut av Gyldendal Norsk Forlag i 1975.

Boken er filmatisert to ganger, som spillefilm i 1983 og animasjonsfilm i 2013.

Bearbeidelser

[rediger | rediger kilde]

Filmen Otto er et neshorn (1983) hadde manus av Rumle Hammerich og Mogens Kløvedal og er regissert av Rumle Hammerich.

Otto er et neshorn (2013) er en 3D-animert versjon av samme historie, med manus av Rune Schjøtt. Denne er siste avsnitt i en trilogi som også inneholder Orla Frøsnapper (2011) og Gummi T (2012). Trilogien er produsert av Crone Film.

Boken er også gitt ut på lydbok både av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (1992), lest inn av Magne Bruteig[1], og av Lydbokforlaget (2002) lest inn av Harald Stoltenberg

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Otto er et neshorn». NLB (norsk). Besøkt 16. august 2023. 
Autoritetsdata