Otto Lilienthal Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Otto Lilienthal Museum
Otto-Lilienthal-Museum.JPG
Museumsbygningen i Anklam
Leder Bernd LukaschRediger på Wikidata
Etablert1991

Otto Lilienthal Museum
53°51′14″N 13°42′17″Ø

Otto Lilienthal Museum i Anklam i Tyskland er et teknisk museum for «glideflykongen» Otto Lilienthal, flypioner, så vel som en pioner på det tekniske, sosiale og kulturelle området. Byen Anklam er også fødestedet for Otto Lilienthal, betraktet som den første vellykte flyveren i verden.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Byen Anklam var Lilienthals fødested. Ulike objekter som kan knyttes til Lilienthals liv og virke, blant dem en rekonstruksjon av et glidefly fra 1925 er en del av den lokale historie. Museet ble grunnlagt i 1927. I dag omfatter museet den største samling av Lilienthals rekonstruerte fly.

Samlingene[rediger | rediger kilde]

Museets arkiver inneholder alt som er kjent omkring den vellykkede gliderpilot); essayer, dokumenter, inklusive et fotoarkiv, etterligninger og modeller av alle kjente glidefly fra Lilienthal. Dessuten, brødrene Otto og Gustav Lilienthal var profilerte oppfinnere av dampmaskiner, leker, såvel som initiativtakere til mange sosiale og kulturelle prosjekter.

Museet har en stor samling hangglidere med modeller av fly, fra tiden før de første vellykte flyvninger. Den representerer den tidlige flyvningens historie og før-historie.

Anerkjennelse[rediger | rediger kilde]

Fra utstillingen.

I 1996 ble museet tildelt tittelen FAI Recognized Museum fra den internasjonale luftsportorganiasjon, Fédération aéronautique internationale (FAI) og i 1999 ble museet det første i det tidligere Øst-Tyskland som ble nominert til Årets museum i Europa - etter anbefaling fra European Museum Forum. Prisen gikk imidlertid til et annet museum, men siden 2001 er museet et tysk nasjonalt minnesmerke; German National Memorial.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]