Oslo Student-TV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Oslo Student-TV', forkortet OSTV, er en studentforening som lager nett-TV av og for studenter i hovedstaden. Foreningen er en del av Det Norske Studentersamfund og har kontor på Chateau Neuf i Oslo.

Historie[rediger | rediger kilde]

Oslo Student-TV ble stiftet 1. oktober 2009 og lanserte sin web-TV 4. mars 2010. Student-TV i Oslo har vært forsøkt startet flere ganger tidligere, men kun nåværende OSTV har klart å overleve oppstartsfasen. Til tross for sin unge alder har OSTV allerede klart å etablere seg blant studentene, og er blitt et etterlengtet supplement til studentmediene i Oslo. I september 2010 ble OSTV kåret til årets studentforening i kategorien "årets nykommer" av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

Profil[rediger | rediger kilde]

Oslo Student-TV har som formål å lage underholdende nett-TV for studenter i Oslo. Foreningen er delt inn i ulike redaksjoner som produserer studentrelaterte kulturnyheter og underholdningsinnslag. Hver av redaksjonene består av både journalister og teknikere som ukentlig produserer korte klipp som legges ut på nettsiden. I tillegg har foreningen en dokumentargruppe som jobber med lengre produksjoner, samt en gruppe som blant annet har produsert mockumentary-seriene Kunsten å tenke kollektivt[død lenke] og "Bloggekrigen[død lenke]. Oslo Student-TV drives utelukkende på frivillig basis.

Samarbeid[rediger | rediger kilde]

Oslo Student-TV samarbeider med andre student-TV-er i paraplyorganisajonen Student-TV-ene i Norge (STIN). Blant annet har OSTV et produksjonssamarbeid med Student-TV Trondheim (STV) og Bergen Student-TV (BSTV) på Storåsfestivalen i juli hvert år.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Oslo Student-TVs nettsider