Orkland Folkehelsesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Orkland Folkehelsesenter
LandNorge Norge
FylkeTrøndelag
KommuneOrkland
StatusByggverk
GrunnlagtVåren 2020

Orkland Folkehelsesenter
63°18′00″N 9°50′35″Ø

Orkland Folkehelsesenter er et bygg på Orkanger i Orkland kommune. Bygget stod ferdig våren 2020.[1][2][3] Det har et areal på 10 000 kvadratmeter og er lokalisert og sammenbygget med Orklahallen på Orkanger. 

Folkehelsesenteret inneholder en rekke helserelaterte kommunale tjenestetilbud samt utleielokaler for private helseaktører.

Bygget inneholder Orklandbadet, et 3 200 kvadratmeter stort badeanlegg med to opplæringsbasseng med heve- og senkebunn, eget stupebasseng og konkurransebasseng. I tillegg er det aktivitetsbasseng med sklie og boblebad, badstuer, barnebasseng. Orklandbadet inneholder også treningssenter og resepsjon med matservering.

Folkehelsesenteret er et plussenergisenter.[2] Det betyr at senteret kan produsere mer energi enn det bruker, slik at det kan levere overskuddsenergi på nettet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Ideen om et folkebad og folkehelsesenter dukket opp 2013. Året etter begynte Orkdal kommune å sette av øremerkede midler til realiseringen av bygget. Byggearbeidet startet i mai 2018 og mars 2020 stod senteret ferdig, tre måneder etter at Orkland kommune var etablert.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Prosjekter - Orkdal Folkehelsesenter - Norconsult». www.norconsult.no. Besøkt 23. februar 2021. 
  2. ^ a b «Verdens første energipositive bade- og idrettsanlegg». NorskByggebransje.no (engelsk). Besøkt 23. februar 2021. 
  3. ^ Vikan, John Inge (17. mars 2020). «Orklandbadet og Orkland folkehelsesenter». Bygg.no - Byggeindustrien. Besøkt 23. februar 2021.