Oppad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oppad AS var et norsk selskap som var leverandør av oppvekstadministrativ programvare. Selskapet, som ble etablert i 2004, var lokalisert i Kongsvinger og Oslo.[1] Selskapets navn er en sammensetning av oppvekst og administrasjon. Produktene har også navnet Oppad.

Oppad leverte to ulike generasjoner av løsninger, en webbasert og en Windows-basert. Det Windows-baserte systemet ble ikke produsert av Oppad, men av det finske selskapet Tieto, som er en leverandør av IKT-løsninger innenfor utdanning, helse- og omsorgssektoren i Norden. Det svenske systemet ble tilpasset norske forhold av Oppad for skoler, skolefritidsordning og barnehager, foruten også integrerte løsninger med andre systemer for kommunal sektor.[2]. Den nyeeste generasjonen Oppad var egenprodusert webbasert programvare bygget på en Raven-database. Det er i bruk for skolesektoren i norske kommuner.

I 2011 etablerte Oppad et samarbeid med det egyptiske selskapet ITWorx om å levere en læringsplattform. Denne skulle hete CLG og ville bli utviklet av ITWorx, men oversatt og tilpasset for norsk skole av Oppad.[3]

Da Oppad gikk konkurs ble konkursboet kjøpt opp av Tieto.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]