Olsen-banden går i krig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olsen-banden går i krig
Eksterne lenker

Olsen-banden går i krig er en dansk film fra 1978, og er den tiende filmen i Olsen-banden serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Egon blir løslatt fra fengsel, men denne gangen har han ingen krimnielle planer. Samtidig som Egon har sittet i fengsel, har Kjelds ektefelle Yvonne fått seg fast jobb. Men Benny har en plan, noe Kjeld ikke er særlig komfortabel med fordi han er sikker på at noe vil gå galt. Situasjonen går galt når Egon med vilje ødelegger Bennys planer, og deretter returnerer Egon til fengsel.

Når Egon kommer ut av fengselet er Benny åpenbart sint på Egon, men denne gangen kommer Egon med sin egen store plan. Han har oppdaget topphemmelige planer om EUs planer for Danmark, og tyskere er villige til å betale en formue for å få fingrene i disse planene. Derfor legger Egon en utspekulert plan for å bringe gjengen i besittelse av de mikrofilmede planene. Ting begynner imidlertid snart å gå galt. En hensynsløs morder kalt «Biffen» blir sendt for å bli kvitt Egon for godt.

Rolle (Skuespiller)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norway film clapperboard.svgDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.