Ole Gunerius Ottersland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ole Gunerius Ottersland
Født8. mars 1948Rediger på Wikidata (76 år)
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Ole Gunerius Ottersland (født 8. mars 1948) er en norsk forretningsmann i Arendal. Han bor i KolbjørnsvikHisøy, og er sønn av Christopher Ottersland og Kitty Ottersland, f. Boe. Han er daglig leder av firmaet O.G. Ottersland AS, som eies av ham og hans to døtre.

Ottersland overtok et grossistfirma i dagligvarehandelen, etablert av hans oldemor i 1891. Firmaet var det første som etablerte seg på Stoa i Arendal, og hadde, da Ottersland overtok driften i 1973, 22 millioner i omsetning. Grossistvirksomheten ble midt på 1990-tallet solgt til Hakon Gruppen, og hadde ved overtakelsen en omsetning på mer enn en milliard. Firmaet O.G. Ottersland har fra 2001 vært et rent eiendomsselskap.

Firmaet eier Otterslandsgården og Clarion HotellTyholmen i Arendal sentrum. De eier også og Brotorvet senter i Stathelle i Bamble kommune. Firmaet eier også flere andre bygg i Agder og Vestfold og Telemark.

I 2012 ble Ole Gunerius Otterland kjent fordi han ga 25 millioner kroner til Sørlandet sykehus til innkjøp av en operasjonsrobot av merket da Vinci. Det oppsto strid om en av Otterslands betingelser: At operasjonsroboten skulle plasseres på sykehuset i Arendal.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Per Fjermeros: «Mors ville Ole». Portrettintervju i Agderposten 16.juni 2012.