Norske Medisinfaglige Teknikere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Delta - en arbeidstakerorganisasjon i YS.

Norske Nevrofysiologiske Teknikere (NNT) ble stiftet i 1978, da i Kommunale Funksjonærers Landsforbund. I 1985 skiftet Kommunale Funksjonæres Landsforbund navn til Kommunalansattes Fellesorganisasjon, KFO.

NNT sto som en selvstendig yrkesorganisasjon frem til 1998. I 1998 ble det sammenslåing av Nevrofysiologiteknikere og Autopsiteknikere, og foreningen skiftet da navn til Norske Medisinfaglige Teknikere (NMT).

Norske Medisinfaglige Teknikere (NMT) er en partipolitisk uavhengig yrkesorganisasjon som arbeider for å høyne den generelle kompetansen for medisinfaglige teknikere i faget klinisk nevrofysiologi og for yrkesgruppen autopsiteknikere/preparanter. NMT organiserer nevrofysiologiteknikere/ingeniører som jobber ved klinisk nevrofysiologisk laboratorium ved lokale sykehus, universitetssykehus eller som jobber med EEG ved privatklinikker, samt autopsiteknikere/preparanter både ved avdeling for patologi ved lokale sykehus og universitetssykehus samt teknikere ved rettsmedisinske seksjoner og anatomiske institutter.

NMTs overordnede målsetting er å ivareta medlemmenes yrkes- og utdanningsmessige interesser, øke og bedre anseelse og yrkesfaglige standarder samt lønns- og arbeidsvilkår.

NMT er tilsluttet arbeidstakerorganisasjonen Delta som igjen er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som arbeider med å ivareta lønns- og arbeidsvilkår i offentlig og privat sektor.

Leder i NMT er Lars Tomas Lien.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kontakt NMT». Delta. Besøkt 12. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]