Norsk medisinstudentforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk medisinstudentforening
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer970547673
Stiftet1. januar 1987[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedlegeforeningen.no (en)

Norsk medisinstudentforening (Nmf) er en partipolitisk uavhengig organisasjon, og organiserer medisinstudentene i Norge og norske medisinstudenter i utlandet. Foreningens hovedformål er å arbeide for medisinstudentenes faglige, økonomiske og sosiale interesser.

Norsk medisinstudentforening er en avdeling av Den norske legeforening og representerer norske medisinstudenter i IFMSA.

Norsk medisinstudentforening organiserer medisinstudenter ved norske universitet og norske statsborgere som studerer medisin i utlandet, og fungerer som en fagforening for norske medisinstudenter. Dette innebærer at Norsk medisinstudentforening er et foreningsledd i Legeforeningen på lik linje med yrkesforeningene, lokalforeningene, spesialistforeninger og de fagmedisinske foreningene.

Nmf har et sentralt styre og 5 lokallag; Bergen, Oslo, Tromsø, Trondheim og Utland.

Nmfs øverste myndighet er Landsstyret, som møtes til to ordinære årlige møter; Landsmøtet og Valgmøtet. På Landsmøtet vedtas et politisk måldokument og arbeidsprogram. Disse skal definere retningen for Nmfs arbeid det kommende året. Under Valgmøtet på høsten velges Nasjonale tillitsvalgte for det kommende året.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nmf ble opprettet i 1987. På ekstraordinært landsmøte i november 2008 ble organiasajonen besluttet slått sammen med IFMSA-Norway, en sammenslåing som ble fullført 1. januar 2009. Navnet på den nye organisasjonen ble Norsk medisinstudentforening (Nmf), internasjonalt navn Norwegian Medical Student Association (NMSA.)

Ledere av Nmf:[trenger referanse]

2022 Maja Elisabeth Mikkelsen
2021 Maja Elisabeth Mikkelsen
2020 Håvard Ulsaker
2019 Øystein Ohr
2018 Inger Heimdal / Rannei Hosar
2017 Eivind Valestrand
2016 Rasmus Bakken
2015 Rasmus Bakken
2014 Even Holth Rustad
2013 Bjørg Bakke
2012 Bjørg Bakke
2011 Kersti Elisabet Styren
2010 Kristin Kornelia Utne
2009 Anja Fog Heen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Enhetsregisteret[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]