Norsk Naturskadepool

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk Naturskadepool
Org.nummer975 506 584
Stiftet1. juli 1990[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Styre8 medlemmer[2]
MetodeForsikring
Medlemmer85 selskaper[3]
Nettstedwww.naturskade.no

Norsk Naturskadepool[4] er kontaktledd mellom den norske forsikringsbransjen og Statens naturskadefond, som yter erstatning i tilfeller der det ikke er adgang til å forsikre seg mot skader ved en alminnelig forsikringsordning. Norsk Naturskadepool utligner naturskadeerstatning mellom forsikringsselskapene som tegner brannforsikring i Norge.[5] Ordningen administreres av Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Virksomheten til Norsk Naturskadepool er hjemlet i naturskadeforsikringsloven av 16. juni 1989 nr. 70.[6]

Norske forsikringsselskaper som tegner brannforsikring er pålagt å også tegne naturskadeforsikring, noe som innebærer at skadeforsikringsselskapene også må erstatte naturskader. Disse skadeforsikringsselskapene må være medlemmer av Norsk Naturskadepool.

Forsikringsselskapene krever inn naturskadepremie fra sine kunder og utbetaler naturskadeerstatning etter skader. Norsk Naturskadepool ivaretar reassuransedekningen av naturskadepremien på vegne av medlemsselskapene. Forsikringstakeren forholder seg til sitt eget forsikringsselskap ved tegning av forsikring og ved skadeoppgjør.

Naturskadeforsikringen dekker skader som skyldes storm, flom, skred, stormflo, jordskjelv eller vulkanutbrudd. Alle bygninger og løsøre som det har blitt tegnet brannforsikring for er gjennom ordningen automatisk forsikret mot naturskade.[7]

Naturskadeforsikringen omfatter ikke motorvogn, småbåter, skip og endel andre objekter. Erstatningen for slike objekter avhenger av den ordinære forsikringsdekningen.[8] Per 31. mars 2010 var det anmeldt naturskader for 165 MNOK for skadeårgangen 2009.[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]