Norgestaxi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NorgesTaxi AS
Org.formAksjeselskap
Etablertjuni 1997
MorselskapCabonline Group
HovedkontorOslo
Adm. dir. Dag Kibsgaard-Petersen
Nettsidehttps://www.norgestaxi.no/


NorgesTaxi AS er et norsk drosjeselskap med avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Buskerud (Kongsberg/Drammen). Selskapet ble stiftet i 1997 i Bergen av Jan Tennfjord og Knut Per Grini, og var et datterselskap av Norgesbuss inntil 2000. Selskapet har i dag hovedkontor i Oslo. Administrerende direktør i Oslo er Erlend Eidsvoll. Norgestaxi ble i 2003 oppkjøpt av svenske Taxikurir. I 2015 ble selskapet oppkjøpt av investeringsselskapet HIG. For å øke uttaket fra selskapet er samtlige bookingmedarbeidere oppsagt og bookingsentralen er flyttet til Stockholm. Selskapet har i dag over 800 drosjer tilgjengelige i Norden, og Norgestaxi er Norges nest rikeste drosjesentral.

En forskjell mellom Norgestaxi og de fleste ande drosjesentraler i Norge, er at ingen av løyvehaverne tilknyttet Norgestaxi er medeiere. Alle betaler måndentlig sentralavgift og selskapet er et aksjeselskap.

Selskapets vogner er primært mørkeblå eller sorte, med hvite logoer. Samme farger og logoer kan gjenkjennes i svenske Taxikurir og danske DanTaxi. Alle avdelinger av Norgestaxi har samme landsdekkende telefonnummer; 08000.

Norgestaxi har en løyveportefølje på over 300 løyver i Oslo, ca. 162 løyver i Bergen, ca. 38 i Stavanger, ca. 96 i Trondheim og ca. 60 totalt i Buskerud. Dette gjør dem til nest største drosjesentralen i Oslo og Bergen.

I 2008 kjøpte Norgestaxi opp Kongsberg Taxi A/S, og fikk dermed stasjonerte biler i Kongsberg og Drammen i tillegg til Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I tillegg har Norgestaxi nå også ett callsenter på Kongsberg som hovedsakelig betjener avdeling Buskerud, men i større og større grad også Oslo, Bergen, Stavanger, og til dels også Trondheim. Norgestaxi tilbyr også tjenester for kreditthåndtering for andre taxisentraler.

I 2011 Kjøpte Norgestaxi opp Team Taxi på hønefoss og de har dermed stasjonert biler i Hønefoss.

Norgestaxi benytter hovedsakelig Frogne Taxametersystemer, men på noen steder også TDS taxameter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]