Nina Griegs gate

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nina Griegs gate
Basisdata
Navn (26)
LandNorge
BydelBergenhus
KommuneBergen
Kommunenr1201
TilstøtendeNygårdsgaten
Edvard Griegs plass

Kart
Nina Griegs gate
60°23′20″N 5°19′35″Ø

Nina Griegs gate er veien som går opp til Grieghallens dører. Den befinner seg i Bergenhus bydel, Bergen, og er oppkalt etter Nina Grieg.

Viktige bygninger[rediger | rediger kilde]

Edvard Griegs plass 1, også kjent som Grieghallen, er en konserthall oppkalt etter Edvard Grieg. Nina Griegs gate 2, Nygård skole er en kommunal grunnskole for voksne og voksenopplæringskole i Bergen sentrum.

Gateløp[rediger | rediger kilde]

Nina Griegs gate er en liten gate med noen få adresser. Den strekker seg fra parkeringsplassen rett utenfor Grieghallen, forbi Nygård skole og opp til Nygårds veien. Det er en liten gågate belagt med brostein. Den ligger i et lite smug, klemt mellom Grieghallen og Nygård skole. Det er trær og benker på sidene av gaten og Grieghallens fontene er rett i nærheten.

Historie[rediger | rediger kilde]

Gaten fikk navnet Nina Griegs gate i 1998. Fra 1923 til 1998 var gaten kalt John Lunds gate[1]. Grieghallen var ferdiggjort i 1978, 20 år før Nina Griegs gate fikk navnet sitt. Nina Griegs gate er en av fem gater i Bergen sentrum som er oppkalt etter en kvinne.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nina Griegs gate | Bergen byleksikon». www.bergenbyarkiv.no. Besøkt 17. september 2021. 
  2. ^ Rydland, Sølve (19. juni 2018). «Nina Grieg er nesten aleine – no skal byen få fleire «kvinnegater»». NRK (norsk nynorsk). Besøkt 17. september 2021.