Nina Badrić

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nina Badrić
FødtNina Badrić
4. juli 1972Rediger på Wikidata (51 år)
Zagreb
BeskjeftigelseSanger og låtskriver, modell, plateartist Rediger på Wikidata
NasjonalitetKroatia
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
StemmetypeAlt
Aktive år1993
PlateselskapCroatia Records
Nettstedhttp://www.ninabadric.com
IMDbIMDb

Nina Badrić (født 4. juli 1972 i Zagreb i Kroatia) er en kroatisk musiker.

Hun startet å synge for jentekoret Zvjezdice da hun var ni år. Med koret fikk hun mange reiser og spilte dessuten inn flere album. Koret sang hovedsakelig gospel og Badrić fikk erfaring som solist i sin tid med koret.

Da hun var 20 år gammel ble hun med i den første Crovision (Melodi Grand Prix i Kroatia) og endte på en åttendeplass med sangen «Ostavljem te». Like etter spilte hun inn albumet Godine nestvarne. Albumet ble ingen salgshit, men hun startet et samarbeid med produsenten Zoran Škugor og dro til London for å spille inn albumet Personality. Dette ble det mest solgte albumet i Kroatia i 1997 og 1998. Hun vant også to Porin-priser (kroatiske Spellemann)[1] og Rose of Večernji list blant flere priser. Med sin versjon av I'm so excited fra det albumet, toppet hun listene fem måneder i Italia, Frankrike og Spania noe som gjorde henne til den første kvinnelige kroatiske artisten med internasjonal suksess. Hun har blant annet opptrådt og samarbeidet med East 17 og Joselyn Brow.

Hennes neste album, Unique, solgte meget bra over hele tidligere Jugoslavia. Den påfølgende turneen ble solgt ut og avsluttet i Sarajevo. Hun var den mest populære artisten i tidligere Jugoslavia det året. Etter dette har hun utgitt to studioalbum til. I 2004 vant hun totalt fem Porin priser bl.a. årets album (Ljubav), årets sang (Čarobno jutro) og beste kvinnelige artist og befestet sin posisjon som en av de mest populære artistene i det tidligere Jugoslavia. I Kroatia og resten av Europa blir hun utgitt på Aquarius Records i Serbia og Montenegro og deler av tidligere Jugoslavia er hun utgitt på City Records.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Daria Kinzer med «Celebrate» 
Kroatia i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Klapa s Mora med «Mižerja»