Never Back Down

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Never Back Down
Generell informasjon
SjangerDrama
Action
Sport
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJeff Wadlow
ProdusentCraig Baumgarten
David Zelon
ManusforfatterChris Hauty
MusikkMichael Wandmacher
SjeffotografLukas Ettlin
KlippVictor Du Bois
Debra Weinfeld
Foran kamera
MedvirkendeSean Faris
Amber Heard
Cam Gigandet
Evan Peters
Leslie Hope
Djimon Hounsou
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapSummit Entertainment
Eksterne lenker

Never Back Down er et amerikansk actiondrama fra 2008. Filmen er regissert av Jeff Wadlow, skrevet av Chris Hauty, og har Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet og Djimon Hounsou i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jake Tyler (Sean Faris) er en tenåring som nettopp har mistet faren i en bilulykke, og som nå flytter fra hjembyen til Orlando i Florida, hvor han, moren Margot (Leslie Hope) og lillebroren Charlie (Wyatt Smith) skal bo, siden Charlie har fått et tennisstipend på en god skole i byen. Jake, som har et naturtalent i nærkampsport, blir umiddelbart innviet i en MMA-gruppe på sin skole, der den arrogante og selvgode Ryan McCarthy (Cam Gigandet) er den store stjernen.

De to blir imidlertid bitre fiender da Jake får en god tone med Ryans kjæreste Baja Miller (Amber Heard), og Ryan gjør skam på Jake i en nærkamp foran halve skolen. Jake bestemmer seg umiddelbart for å kjempe tilbake, til tross for sin mors store protester, og går i trening hos MMA-mesteren Jean Roqua (Djimon Hounsou) i hans klubblokaler for å gjøre seg klar til den uavhengige, men prestisjetunge MMA-turneringen Beatdown, der også Ryan skal stille opp.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]