Hopp til innhold

Neutral Milk Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neutral Milk Hotel
OpphavRuston, Louisiana
Periode19911999
SjangerIndie rock, Folk rock
Aktive år19891999
Nettstedhttp://www.neutralmilkhotel.net/
Medlemmer
Jeff Mangum
Scott Spillane
Jeremy Barnes
Julian Koster
Andre forhold

Neutral Milk Hotel er et amerikansk indie rock band som ble stiftet i 1991 av vokalist, gitarist og låtskriver Jeff Mangum. Bandet var kjent for sin eksperimentelle musikkstil, bisarre tekster og eklektisk instrumentering.

Historie[rediger | rediger kilde]

Neutral Milk Hotel debuterte i 1994 med EP-en Everything Is, bandet bestod da kun av Mangum. På bandets debutalbum, On Avery Island, ble bandet utvidet med Robert Schneider, som bidro på produksjon og instrumenteringen. Bandet begynte nå på en omfattende turné.

Neutral Milk Hotels andre album, I Aeroplane Over the Sea i, kom i 1998. Albumet fikk god kritikk og større anerkjennelse enn debutalbumet. Selv om albumet ikke ble noen kommersiell suksess, solgte det over 300 000 eksemplarer og høstet strålende kritikk fra flere anmeldere. Til tross for den økende populariteten, ble gruppa oppløst i 1999. Hovedsakelig på grunn av Mangum, som misliket turnélivet og det økende musikk-presset. Senere fikk han et nervøst sammenbrudd.

Gjenforening[rediger | rediger kilde]

I 2013 ble det annonsert at Neutral Milk Hotel hadde gjenforent med samme bandmedlemmer som på In The Aeroplane Over The Sea, og at de ville reise rundt på en konsert turne i Nord-Amerika, Australia, New Zealand, Taiwan, Japan, Ireland, England, Skottland, Frankrike, Spania og Portugal.

I dag[rediger | rediger kilde]

Neutral Milk Hotel laget to album på 90-tallet som har blitt stående som mesterverk innen lo-fi indierock. Arcade Fire og Franz Ferdinand har begge uttalt seg som store fans. Etter bandets siste album forsvant de fra musikkverdenen. Vokalist Jeff Mangum har holdt seg skjult i mange år, men har hatt enkelte konserter.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Everything Is (EP) (1994)
  • On Avery Island (1996)
  • I Aeroplane Over the Sea (1998)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]