Nesten voksen (1951)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nesten voksen
orig. On Moonlight Bay
Generell informasjon
Utgivelsesår1951
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRoy Del Ruth
ProdusentWilliam Jacobs
MusikkMax Steiner
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker

Nesten voksen (orig. On Moonlight Bay) er en amerikansk romantisk musikal-komedie fra 1951, regissert av Roy Del Ruth. Filmen omhandler det daglige livet til Winfield-familien i en amerikansk småby på begynnelsen av 1900-tallet, og er inspirert av Booth Tarkington sine Penrod-bøker. I 1953 kom oppfølgeren Når skal vi gifte oss? med mange av de samme skuespillerne.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en liten by i Indiana på midten av 1910-tallet har Winfield-husholdningen nettopp flyttet inn i et større hjem i et hyggeligere nabolag. Familien inkluderer faren George, som arbeider ved en bank, hans kone Alice, deres voksne datter Marjorie (med kallenavnet "Margie") og deres rampete sønn Wesley, samt deres husholderske Stella. Ingen andre enn George er glade for denne flyttingen, før Marjorie møter deres nye nabo - William Sherman - som studerer ved Indiana University.

De to blir umiddelbart romantisk tiltrukket av hverandre, noe som får Margie til å endre fokus fra baseball til å prøve å bli en skikkelig ung kvinne. Margie og Bill utvikler et romantisk forhold til tross for, eller kanskje på grunn av, Bills ukonvensjonelle tanker om livet. Han tror ikke på ekteskap, og han er ikke interessert i å tjene mest mulig penger. Men veien til en lykkelig tilværelse mellom Margie og Bill forhindres når Bill må flytte når han skal fortsette studiene sine. Samtidig viser Margies far tydelig misbilligelse over forholdet deres, og har klar preferanse for en annen frier til datteren sin.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]