Naturlovpartiet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Naturlovpartiet var et norsk politisk parti som hadde programfestet at det norske samfunn ikke fungerer i pakt med naturen og derfor måtte endres radikalt. Partiet ønsket å snu opp-ned på hele den politiske virkeligheten ved å erstatte dagens system med transcendental meditasjon. Dette skulle, ifølge partiets program, føre til et høyere bevissthetsnivå blant menneskene og dermed føre til et bedre samfunn med mindre stress og sykefravær. Partiet ble stiftet i 1992 og ble mer eller mindre nedlagt i 2001.

Partiet stilte til valg for første gang i 1993. På grunn av lav oppslutning og «mangel på renhet i landets bevissthet» vedtok partiet å ikke drive valgkamp, men stilte likevel lokalvalgs- og stortingsvalgslister i utvalgte fylker og kommuner. I desember 2009 ble partiet slettet fra Partiregisteret etter å ikke ha stilt liste ved to påfølgende stortingsvalg.[1]

Internasjonalt[rediger | rediger kilde]

Partiet ble opprettet som den norske armen av det transnasjonale Naturlovpartiet som ble grunnlagt av The Beatles-medlemmet George Harrison. Partiet blir regnet som den politiske armen av Maharishi Mahesh Yogis bevegelse for Transcendental meditasjon. Det britiske Naturlovpartiet ble offisielt oppløst i april, 2004.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]Society.svgDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)