Na bezymjannoj vysote

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Na bezymjannoj vysote
orig. На безымянной высоте
Generell informasjon
Utgivelsesår2004
NasjonalitetBelarus, Russland
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiVjatsjeslav Nikiforov Rediger dette på Wikidata
ManusJurij Tsjernjakov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeViktorija Tolstoganova Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)Central Partnership
Premiere(r)2004
Eksterne lenker

Na bezymjannoj vysote (originaltittel: На безымянной высоте) er en russisk-belarusisk film fra 2003, regissert av Vjatsjeslav Nikiforov.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I en tett skog i Belarus, i nærheten av den polske grensen, under Operasjon Bagration i løpet av sommeren 1944. Etter en kort pause forbereder Den røde armé seg på å rykke videre fremover, men ved fronten møter de snart to alvorlige hindringer: en ikke-navngitt høyde mot en ukjent tysk styrke, samt en meget dyktig tysk snikskytter. De dreper ikke bare russiske offiserer, men også alle fangede tyske offiserer før disse rekker å bli avhørt av sovjeterne. Men den lokale sjefen, major Inozemtsev, mistenker at området kan være en felle.

En sovjetisk kvinnelig snikskytter, Olga Pozdneyeva (spilt av Viktoriya Tolstoganova) ankommer for å eliminere den tyske snikskytteren. Sammen med forsterkningene sitter den bekymringsløse tidligere dømte soldaten Kolya Malakhov, den nye løytnanten for enhetens rekognosering, Alexey Malyutin, og troppens meget erfarne stabssersjant, Ivan Bessonov, som har kommet tilbake etter en periode på sykehus. Til slutt blir Kolya tildelt å være Olgas assistent. Men Kolya blir umiddelbart forelsket i henne, selv om hun forsøker å holde en mer profesjonell avstand.

Katya Solovyova, en radio-operatør, identifiserer raskt løytnant Malyutin som hennes egen kjærlighetsinteresse. Mens fristen for en ny offensiv nærmer seg, fortsetter en rekognoseringsgruppe å forsøke å kidnappe tyske offiserer for avhør. Samtidig forsøker Olga å få tak i den tyske snikskytteren, og alle sammen prøver å unngå den fanatiske SMERSJ-offiseren, kaptein Shulgin, som mistenker alle han møter for å være en tysk spion eller sabotør.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Viktorija Tolstoganova - Olga
  • Aleksej Tjadov - Kolja Malakhov
  • Vladimir Jaglytsj - Aleksej Maljutin
  • Andrej Golubev - Inozemtsev
  • Anatolij Kot - Sjulgin

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]