Nana Hedin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Na Na»)
Nana Hedin
Født24. mai 1968[1]Rediger på Wikidata (55 år)
Eskilstuna
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige

Nana Ann-Helene Hedin Pranschke, mer kjent som bare Nana Hedin, NaNa eller Na Na (født 24. mai 1968 i Eskilstuna), er en svensk artist og sanger. I løpet av en periode på over ti år samarbeidet hun med musikkprodusenter som Denniz Pop, Max Martin (Polar Prize 2016) og Kristian Lundin Cheiron-studioet. I 1990-åre opptrådte hun sammen med artister som Dr. Alban, Stakka Bo, E-Type, Britney Spears, Celine Dion, Ace of Base og en rekke svenske eurodancegrupper.

Hun har deltatt i den svenske Melodifestivalen flere ganger. Første gang var i 2000, da hun var korist for sangeren Guide. Hedin og E-Type deltok med låten Paradise i Melodifestivalen 2004 og gikk til finale i Globen. På E-Types album Loud Pipes Save Lives, som kom samme år, medvirker Hedin på flere av sangene. Hun hadde også medvirket på flere av de tidligere plateutgivelsene hans. I Melodifestivalen 2005 stilte hun som solist med bidraget «Wherever You Go».

Hedin har også medvirket i flere av Jonas Gardells oppsetninger, blant annet i En finstämd kväll med Jonas Gardell, I Mellanmjölkens Land, Livet og Väckelsemöte.

Hun deltok i september 2007 i den musikalske spørreleken DoobiDoo på SVT, i tospann med Janne Loffe Carlsson mot Ingela «Pling» Forsman i tospann med Jan Johansen. Videre deltok Hedin i musikkprogrammet Så ska det låta den 2. mai 2008. Musikalstjernen Fred Johansson var lagkameraten hennes i det programmet, mot Sarah Dawn Finer og Patrik Isaksson.

I august 2009 fikk Hedin påvist kreft i tunga og begynte behandling, men det var usikkert om hun vil kunne synge igjen. I et intervju med den svenske avisa Aftonbladet fortalte hun at legene ville gått så langt som å fjerne hele tunga dersom hun ikke var artist. Hun fortalte også at hun hadde vansker med å klare seg økonomisk, men at hun fikk mye støtte fra Dr. Alban og Jonas Gardell.

Den 6. juni 2018 fikk Nana Hedin prisen «MVP – Most Valuable Person» på Denniz Pop Awards. Juryens begrunnelse for tildelingen lød: «Sangeren Nana Hedin tildeles MVP-prisen fordi hun bak kulissene, med sin fantastiske stemme, har bidratt til å utforme det klassiske Cheiron-soundet og dermed også bidratt til det svenske musikkunderet» (opprinnelig svensk ordlyd: Sångerskan Nana Hedin tilldelas MVP-priset för att hon bakom kulisserna bidragit stort till att med sin fantastiska röst forma det klassiska Cheiron-soundet och genom det också bidragit till det svenska musikundret.[2]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • «FAME 2000» (singel)
  • 2004: «It's Raining Men» (singel)
  • 2005: «Wherever You Go» (singel)

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm1817319, besøkt 16. juli 2016[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «THE WINNERS OF DENNIZ POP AWARDS 2018 | Denniz Pop Awards» (engelsk). Besøkt 6. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]