NCsoft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

NCsoft er et sørkoreansk selskap som fokuserer på å utvikle spill med online-funksjoner. NCsoft er kanskje mest kjent som utviklerene bak det populære spillet Lineage, et MMORPG spill som ble sluppet i 1998. Under E3 messen i 2007 ble det kjent at NCsoft hadde inngått et eksklusivt partnerskap med Sony, der selskapets fremtidlige spill kun vil bli sluppet på PlayStation konsoller.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

NCsoft ble dannet i mars 1997 av Tak Jin Kim, skaperen av det korenske tekstbehandlingsprogrammet Hangul. Et av selskapets første produkter var NC HTML redigeringsprogram. I september 1998 lanserte NCsoft sitt første (og mest populære til dags dato) spill Lineage. Denne suksessen bidro til at NCsoft åpnet kontorer i Taiwan, China, Japan, og USA.

NCsoft dannet et Texas basert selskap kalt NC Interactive som et resultat av partnerskapet med Richard Garriott's Destination Games i april 2001. Jake Song flyttet også til Austin for å hjelpe til med utvikling av fremtidlige produkter.

NCsoft utviklet Lineage II som ble sluppet i Sør-Korea 1 oktober 2003, og i USA 28 april 2004. NCsoft er også produsent for Guild Wars (utviklet av ArenaNet) or MMORPG spillene City of Heroes og City of Villains (utviklet av Cryptic Studios).

I 2004 åpnet NCsoft nye kontorer i Europa. NCsoft Europe har sitt hovedkontor iBrighton England. Selskapet utvidet da sitt marked betraktelig, og flere spill ble nå tilgjengelig for europeiske rollespill tilhengere.

Under Taipei Game Show i februar 2006 annonserte NCsoft Dungeon Runners[2], som skal bli utviklet av ved de Austin baserte kontorene. Spillet gikk online i mai 2007.

Under E3 2006 annonserte NCsoft at de var godt igang med utviklingen av et nytt MMORPG spill kalt Aion. Aion blir utviklet av NCsoft sitt Seoul studio, og vil bruke Crytek sin CryENGINE teknologi. Aions musikale arrangement vil bli utviklet av Kunihiko Ryo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Agreement with Sony Computer Entertainment
  2. ^ Dungeon Runners announced

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]