NCsoft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

NCsoft er et sørkoreansk selskap som fokuserer på å utvikle spill med online-funksjoner. NCsoft er kanskje mest kjent som utviklerne bak det populære spillet Lineage, et MMORPG-spill utgit i 1998. Under E3-messen i 2007 ble det kjent at NCsoft hadde inngått et eksklusivt partnerskap med Sony, der selskapets fremtidlige spill kun vil bli tilpasset på PlayStation konsoller.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

NCsoft ble dannet i mars 1997 av Tak Jin Kim, skaperen av det korenske tekstbehandlingsprogrammet Hangul. Et av selskapets første produkter var NC HTML redigeringsprogram. I september 1998 lanserte NCsoft sitt første (og mest populære til dags dato) spill Lineage. Denne suksessen bidro til at NCsoft åpnet kontorer i Taiwan, Kina, Japan og USA.

NCsoft dannet et Texas-basert selskap kalt NC Interactive som et resultat av partnerskapet med Richard Garriotts Destination Games i april 2001. Jake Song flyttet også til Austin for å hjelpe til med utvikling av fremtidlige produkter.

NCsoft utviklet Lineage II som ble lansert i Sør-Korea 1. oktober 2003 og i USA 28. april 2004. NCsoft er også produsent for Guild Wars (utviklet av ArenaNet) og MMORPG-spillene City of Heroes og City of Villains (utviklet av Cryptic Studios).

I 2004 åpnet NCsoft nye kontorer i Europa. NCsoft Europe har sitt hovedkontor i Brighton i England. Selskapet utvidet da sitt marked betraktelig, og flere spill ble nå tilgjengelig for europeiske rollespilltilhengere.

Under Taipei Game Show i februar 2006 annonserte NCsoft Dungeon Runners[2], som skal bli utviklet av de Austinbaserte kontorene. Spillet gikk online i mai 2007.

Under E3 i 2006 annonserte NCsoft at de var godt igang med utviklingen av et nytt MMORPG-spill kalt Aion. Aion blir utviklet av NCsoft sitt Seoulstudio, og vil bruke Crytek sin CryENGINE-teknologi. Aions musikalske arrangement vil bli utviklet av Kunihiko Ryo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Agreement with Sony Computer Entertainment Arkivert 28. september 2007 hos Wayback Machine.
  2. ^ «Dungeon Runners announced». Arkivert fra originalen 5. mars 2021. Besøkt 2. april 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]