Nå er det nå!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nå er det nå! er et norsk barne-tv-program med Thomas Numme[1] og senere Rebekka Karijord som programleder.[2][3] Serien ble først sendt på NRK i 2000. Lignende konsepter finnes i Danmark (NU er det NU), Sverige (Nu är det nu) og Finland (SanoNYT), som er skapt i samarbeid med den norske serien.[2]

Seriens programleder spiller en «sprø forsker» som bor i et kråkeslott, Kråkeslottet.[2] Første programleder for serien var Thomas Numme, mens Rebekka Karijord tok over rollen i januar 2001.[2]

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Nå er det nå! ble produsert i løpet av sommeren 1999 av selskapet Nordmagi, som er et nordisk samarbeid som ble til for å forhindre at utenlandske tegnefilmgiganter skulle ta over all barne-tv-produksjon.[1][4] Samarbeidet betydde at de fire nordiske landene (I denne sammenhengen: Norge, Danmark, Sverige og Finland) lager egne innslag som vises i lignende programmer i alle landene involvert.[1] Et av Sveriges innslag var «Minidetektivene»-segmentet.[1] Hvert land har også sin egen programleder.

Serien ble laget for barn mellom fire og åtte år.[5]

Segmenter[rediger | rediger kilde]

  • «Hundeplaneten»
  • «Minidetektivene» (Sverige)[1]
  • «Og Valdemar, Og Yrsa» (Danmark)[6]
  • «Ørneredet» (Norge, spilt inn på Høyenhall, i Bekkeveien 11)[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e Nørstad, Runar (29. januar 2000). «Nummes Nå!». Moss Dagblad. s. 32. 
  2. ^ a b c d Schjerve, Hilde (12. januar 2001). «Rebekka inntar Kråkeslottet». Akershus Amtstidene. s. 14. 
  3. ^ a b Dahl-Johansen, Trine (2. mars 2001). «Barne-TV serie spilt inn på Høyenhall». Nordstrands Blad. s. 23. 
  4. ^ Dahl, Camilla E. (16. oktober 2001). «Nordmagi utreder barnekanal». NRK. Besøkt 23. august 2022. 
  5. ^ «I dag blir det fest». Aust-Agder Blad. 24. november 2001. s. 19. «Nå er det nå: I 13 programmer har barn mellom fire og åtte år fått en blanding av informasjon og underholdning [...]» 
  6. ^ «Nå er det nå». arkiv.nrk.no. Besøkt 23. august 2022. «Forrige sesong var det Sverige som laget miniserien. Nå er det Danmark sin tur, og tittelen er \"Og Valdemar, Og Yrsa\".» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]