Myra (Arendal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For tettstedet i Vegårshei, se: Myra (tettsted)

Myra er en sentrumsnær bydel i Arendal kommune i Aust-Agder. Området er sterkt i vekst med Sam Eyde videregående skole og Arendal idrettspark som sentrale bidragsytere.

Sam Eyde videregående skole er Aust-Agders største skole med om lag 1 600 elever (2017). Skolen ligger vegg i vegg med Sparebanken Sør Amfi, en flerbrukshall med tilskuerkapasitet på over 2 000. I Arendal idrettspark finner en også to kunstgressbaner, 2 sandvolleyballbaner, 8 tennisbaner, 2 basketbaner, skatepark, turnhall og kunstisbane. Samtidig bygges det ny rulleskiløype i forbindelse med utvidelse av Sam eyde videregående skole i 2017.

I 2005 arrangerte Arendal skøiteklubb NM på skøyter i Arendal idrettspark. Dette ble en enorm suksess med 8 000 besøkende, 5 verdensrekorder og 59 personlige rekorder.[1] Skøytemiljøet på Myra har fostret frem kjente skøytere som Øystein Grødum og Simen Spieler Nilsen.

Myra ligger nord for Arendal sentrum, nær ved E18 og Stoa, kommunens nye handelssentrum. Tidligere var Myra ei bygd i Moland kommune. I 1980-årene startet utbyggingen av Myra, og i dag har store deler av området bymessig karakter, og er en del av tettstedet Arendal.

Myra har barneskole, videregående skole, barnehage, bedehus og idrettspark. Myra er et av kommunens utbyggingsområder.

Myra hører til Austre Moland menighet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Skøiteklub, Arendal. «Historie». www.arendal-sk.no. Besøkt 22. mars 2017.