My Happiness

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«My Happiness» er en amerikansk populærmusikksang. En upublisert versjon av melodien, med en annen tekst, ble skrevet av Borney Bergatine i 1933. Den mest berømte versjonen av sangen, med tekst av Betty Peterson Blasco, ble første gang publisert i 1948.

Høyt profilerte versjoner[rediger | rediger kilde]

Den første kjente innspillingen av denne versjonen ble gjort i desember 1947 med the Marlin Sisters, men sangen ble først en hit i mai 1948 med Jon og Sondra Steele (Damon 11133) (# 3) med rivaliserende versjoner av The Pied Pipers (Capitol 1628/15094) og Ella Fitzgerald (Decca 24446).

Disse versjonene kom inn på listene juni samme år og havnet på en fjerde, respektive åttendeplass. Versjonen til the Marlin Sisters (Columbia 38217) kom til slutt på listen med en 24.-plass som høyeste plassering i juni samme år.

«My Happiness» var én av to sanger (den andre var «That's When Your Heartaches Begin») som Elvis Presley spilte inn under sin første innspillingssession i the Memphis Recording Service (Sun Studios) sommeren 1953.

Connie Francis hadde som åtteåring Jon og Sondras Steeles versjon. Hun spilte inn sangen under en session i the Radio Recorders-studio i Hollywood 6. november 1958. Den ble produsert av Morton Craft og Jesse Kaye. David Rose dirigerte orkesteret.


Sangen ble nesten Francisførste # 1-hit i løpet av de første månedene av 1959, men ble henvist til andreplassen av en annen nyutgave av en standardsang: The Platters' versjon av «Smoke Gets in Your Eyes».*1Capitol 1628, med «Dream» på B-siden og Capitol 15094, med «Highway to Love» på B-siden.

Andre versjoner[rediger | rediger kilde]

Andre innspillinger innbefatter de med Alan Dale and The Moonlighters (Signature 15206B med «Tea Leaves» på B-siden[1]), med The Harmonicats (Mercury 70360, med «Long, Long Ago» på B-siden)[2] og med John Laurenz (Mercury 5144, med «Someone Cares» på B-siden)[3].

Versjonen til John Laurentz kom på magasinet Billboards liste 7. august1948, hvor den lå i to uker med en 26.-plass som høyeste plassering.

Innspilte versjoner[rediger | rediger kilde]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Hans Thoresen har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Da du var min»

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]