Murray Tyrrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Murray Tyrrell
Murray-tyrrell-and-Ellen-Greig-wedding-1939.JPG
Født1. desember 1913
Melbourne
Død13. juli 1994 (80 år)
Queanbeyan
Beskjeftigelse Politiker, funksjonær
Nasjonalitet Australia
Utmerkelser Kommandør i den britiske imperieorden, kommandørridder av Royal Victorian Order, Australian of the Year (1977)

Murray Tyrrell (født 1. desember 1913 i Kilmore, Victoria i Australia, død 13. juli 1994) var den offisielle sekretæren til Australias sittende generalguvernør over en periode på 26 år fra 1947 til 1973 og i denne perioden var han sekretæren til seks australske generalguvernører.

Tyrrell ble utdannet ved de videregående skolene i Orbost og i Melbourne. Han giftet seg med Ellen Greig, den 6. mai 1939. De hadde en sønn og to døtre sammen. Han tjente i over 45 år i den australske offentlige tjenesten. For det meste av denne tiden satt han som assisterende sekretær eller personlig sekretær til en rekke australske ministre i forskjellige departementer, inkludert statsministeren, Ben Chifley.

Murray Tyrrell ble utnevnt til kommandør av Order of the British Empire (CBE) i 1959. Murray Tyrrell hadde en liten, men sentral rolle i etableringen av den australske Conservation Foundation. Murray Tyrrell ble utnevnt til Kommandørridder av Victoriaordenen (KCVO) i 1968. Denne utnevnelsen ble tildelt for hans personlig tjeneste til den britiske dronningen, og skjedde ikke på anbefaling fra den australske statsministeren.