Munshi Premchand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Munshi Premchand (født 31. juli 1880, død 8. oktober 1936) var en indisk forfatter. Han er ansett som en av de største og viktigste personligheter innenfor hindi- og urdulitteratur.

Premchand sitt opprinnelige navn var Dhanpat Rai Srivastava. Han ble født i landsbyen Lamhi nær Varanasi. Hans far jobbet på et postkontor, men begge foreldrene til Premchand døde mens han var ennå ung og han ble fra han var 14 år ansvarlig for stemoren og stesøsknene.

Premchand fikk tidlig i livet oppleve stor fattigdom. Han tjente fem rupier i måneden på å undervise barna til en advokat. Han giftet seg allerede i en alder av femten, men det ekteskapet ble mislykket. Han giftet seg senere med Shivrani Devi, som var balavidhava, og de fikk flere barn sammen. Hun ga Premchand økonomisk støtte.

forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
litteraturstubbDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.