Mountain Safety Research

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mountain Safety Research
Etablert1969
Hovedkontor SeattleRediger på Wikidata
LandUSA
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Mountain Safety Research eller MSR er en amerikansk produsent av utstyr til camping og friluftsliv, og lager for eksempel turbrennere, vannfiltre, fjellklatreutstyr, truger og telt. Hovedfokuset til MSR var i lang tid teknisk utstyr med lav vekt, men de har i dag et bredt spekter av utstyr fra nybegynnere til profesjonelle fjellklatrere. Hovedkontoret ligger i Seattle, Washington og eies av Cascade Designs.

Historie[rediger | rediger kilde]

MSR startet som et nyhetsbrev i 1969 som dekket emner rundt fjellklatring og sikkerhet.[1]

I 1973 utviklet Larry Penberthy (1916-2001) turbrenneren MSR Model 9, et design som var relativt effektivt i kaldt vær.[2] Denne brukte flytende brensel, og var bygd opp med en trykksatt drivstofftank som en separat del fra brenneren. Brenneren hadde også en ny type vindskjerm.

Penberthy konstruerte også en isøks som var ment å grave seg ned i isen bedre. Penberthy var også den første som introduserte isøkser med metallskaft, som siden har blitt bransjestandard og har erstattet det tradisjonelle treskaftdesignet.[3]

I 1981 ble MSR kjøpt opp av Recreational Equipment, Inc.[3] I 2000 ble MSR slått sammen med Edgeworks, som var produsenten av telt med merkenavnene Moss, Walrus og Armadillo. Kort tid etterpå ble disse merkene avviklet, og alle telt produsert av selskapet ble markedsført som MSR. I august 2001 ble MSR kjøpt opp av Cascade Designs.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «A Brief History». MSR. Arkivert fra originalen 13. juli 2018. Besøkt 12. juli 2018. 
  2. ^ «Timeline». MSR corporate website. Arkivert fra originalen 31. januar 2008. Besøkt 4. august 2008. 
  3. ^ a b Mapes, Lynda V. (4. desember 2001). «Inventor, mountaineer Larry Penberthy dies». The Seattle Times. Besøkt 4. august 2008. 
  4. ^ Virgin, Bill. «REI sells outdoor-gear maker». Besøkt 22. januar 2018.