Mot nye horisonter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mot nye horisonter
orig. Magnificent Obsession
Generell informasjon
Utgivelsesår4. august 1954 USAs flagg
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDouglas Sirk
ProdusentRoss Hunter
ManusforfatterWells Root
Sarah Y. Mason
Victor Heerman
Finley Peter Dunne
MusikkFrank Skinner
SjeffotografRussell Metty
KlippMilton Carruth
Foran kamera
MedvirkendeJane Wyman
Rock Hudson
Prod.selskapUniversal-International
Eksterne lenker

Mot nye horisonter[1] (engelsk: Magnificent Obsession) er en amerikansk romantisk film fra 1954, regissert av Douglas Sirk og produsert av Universal International. I hovedrollene spiller Jane Wyman og Rock Hudson.

Samme filmstudio hadde allerede i 1935 filmatisert Douglas' roman, den gang med Irene Dunne og Robert Taylor i hovedrollene og med John M. Stahl som regissør.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den bortskjemte playboyen Bob Merricks (spilt av Rock Hudson) hensynsløse oppførsel får ham til å miste kontrollen over hurtigbåten sin. Redningsmannskaper sender bud etter utstyr for å gjenopplive ham, som befinner seg hos Dr. Phillips sitt hjen i nærheten av innsjøen. Men samtidig får Dr. Phillips et hjerteinfarkt, og dør på grunn av alt stresset rundt å hjelpe ham. Merrick ender opp som pasient på Dr. Phillips sin tidligere klinikk, hvor de fleste legene og sykepleierne misliker det faktum at Merrick utilsiktet forårsaket Dr. Phillips dødsfall.

Merrick, som en gang hadde vært wb medisin-student, men som forlot disse studiene, oppdager hvorfor alle misliker ham. Han forsøker å forlate klinikken, men kollapser foran bilen til Helen Phillips som er enke etter Dr. Phillips øde. Han havner tilbake på sykehuset, hvor Helen får vite hans egentlige identitet. Merrick ønsker igjen å begynne som doktor for å hedre minnet etter Dr. Phillips, men han forelsker seg samtidig i Helen Phillips.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «'Mot nye horisonter på filmweb.no'» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]