Morten Viskum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Morten Viskum
Født2. februar 1965 (54 år)
Helsingør
Beskjeftigelse Kunstmaler, kunstsamler
Nasjonalitet Norge

Morten Grabert Viskum (født 2. februar 1965 i Helsingør) er en norsk kunstner. I 1993 avbrøt han 6 år med veterinærstudier da han kom inn på Statens kunstakademi i Oslo.

Morten Viskum ble kjent nasjonalt i 1995 da han gjennomførte «Rotte/oliven prosjektet». I løpet av to dager plasserte han 20 olivenglass, hvor olivenen var byttet ut med rottebabyer, i 20 dagligvarebutikker i de fem største byene i Norge. Siden har han vært regnet som en av Norges kontroversielle samtidskunstnere, blant annet skapte han store avisoverskrifter da han brukte en avkappet hånd fra et lik som malepensel i verkene med tittelen: «Hånden som aldri sluttet å male».

Etter endt utdannelse i 1997 har Morten Viskum vært representert på mange utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Viskum jobber med installasjoner, performancer, fotografi og maleri. Han har etablert Vestfossen Kunstlaboratorium, en kunsthall for internasjonal samtidskunst i Øvre Eiker.

Kunstsamler[rediger | rediger kilde]

Viskum har en privat kunstsamling som består av over 700 kunstverk av 226 kunstnere. I 2013 ble samlingen hans stilt ut hos Vestfossen kunstlaboratorium [1].

Referanser[rediger | rediger kilde]