Morten Juvet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Morten Juvet
Født18. mars 1953 (65 år)
Beskjeftigelse Maler
NasjonalitetNorge

Morten Juvet (født 18. mars 1953) er en norsk maler, tegner og grafiker.

Morten Juvet debuterte på Høstutstillingen i 1974. Juvet er en anerkjent kunstner på nasjonalt nivå, og har hatt en innholdsrik karriere med en magisk billedverden som beveger seg i et grenseland mellom fantasi og virkelighet. Juvets kunst er blant annet kjent for naivistiske og lett surrealistiskedyre- og naturmotiver i sterke farger.

Morten Juvet har sin utdannelse fra Kunstskolen i Trondheim, Studieatelieret i Bergen og Statens Kunstakademi Oslo, og debuterte med egen utstilling i Holmestrand i 1972. Han har hatt separatutstillinger over hele landet og deltatt i gruppe- og kollektivutstillinger både i Norge og i utlandet – eks. Japan, Ungarn, England, Tyskland. Morten Juvet var sammen med Petter Brønn og Magne Rudjord medlem av Gruppe Elg.

Morten Juvet har deltatt på Høstutstillingen 13 ganger og på Østlandsutstillingen 7 ganger. Haugar Vestfold Kunstmuseum viste i 2003 en retrospektiv utstilling av Juvets verker i forbindelse med hans 50-årsjubileum. Han er representert i en rekke kunstsamlinger rundt i landet og har hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag- Han har illustrert flere bøker og har mottatt Morgenbladets pris i 1980 og Holmestrand kommunes kulturpris i 1985. I 2008 ble han også tildelt Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Bildeeksempler[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)