Morten Flate Paulsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Morten Flate Paulsen (født 1957) er en norsk sivilingeniør og pedagog. Hans virke er innenfor nettbasert utdanning, blant annet innenfor NKI.

Paulsen underviste fire nettstudenter i faget grunnleggende databehandling høsten 1987. I 2012 fikk han Norges Vels medalje for 30 års arbeide med utvikling av nettstudier ved NKI Nettstudier der han var utviklingsleder og professor i nettbasert utdanning.

Høsten 2012 startet han Campus NooA - et internasjonalt senter for nettstudier. Han har jobbet som professor II i nettpedagogikk ved Høgskolen i Gjøvik, Høgskolen i Sør-Trøndelag og NTNU.

I 2018 ble han engasjert som fungerende generalsekretær i ICDE - International Council of Open and Distance Education.

Paulsen var president i European Distance and E-Learning Network (EDEN) fra 2010 til 2013 og medlem av forskningskomiteen til European Association for Distance Learning frem til november 2010. Han har sittet i styret for studiesenteret.no og var ansattrepresentant i NKIs styre i to perioder.

I 2009-2010 var han gjesteprofessor ved Universidade Aberta i Lisboa. Han var også tilknyttet Centre for Distance Education ved Athabasca University i Canada som Adjunct Professor fra 1999 til 2005.

Paulsen var redaktør for Nettskoleavisen i tolv år.

Paulsen er sivilingeniør fra NTH og har en doktorgrad i voksenpedagogikk fra Pennsylvania State University der han også arbeidet for the American Center for the Study of Distance Education og opprettet et av de første fagtidsskriftene på internett: DEOS - Distance Education Online Symposium der det første nummeret kom ut i 1991.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]